SchOOLwiki

zoekopdracht

Ons bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs wordt voor de groepen 1/2 één keer per week en voor de groepen 3 t/m 8 twee keer per week verzorgd door de vakleerkracht. De gymnastieklessen zijn zoveel mogelijk over de week verdeeld.

De groepen 1/2 hebben naast de gymles van de vakleerkracht ook bewegingsonderwijs in het speellokaal. Dit wordt door hun eigen groepsleerkracht verzorgd. Wij vinden het fijn wanneer de kleuters in ondergoed gymmen, aangezien het omkleden in sportkleding nog veel tijd vergt. Geef uw kind het liefst sportschoenen zonder veters mee. Tijdens de gymles mogen er, in verband met de veiligheid geen sieraden gedragen worden. Het is handig om hier, als ouder van de jongste kinderen, op gymdagen rekening mee te houden.

Een vriendelijk verzoek aan onze ouders/verzorgers van groep 3 t/m 8 om uw kind gymkleding én een handdoek mee te geven op de dagen dat hij/zij gym heeft. Als een leerling geen handdoek bij zich heeft, kan er een op school worden geleend. Na de gymles vinden wij het belangrijk dat uw kind zich even goed opfrist. Het is namelijk erg prettig wanneer alle kinderen na de gymles weer fris en opgewekt terugkomen in de klas.

Indien sommige leerlingen zich zonder toezicht niet volgens de regels kunnen gedragen, kan het nodig zijn dat de leerkracht in de kleedkamers aanwezig is. Hij/zij zal, nog voor het betreden van de kleedkamers, melden dat hij/zij binnenkomt, zodat elk kind zich daarop kan voorbereiden.

Gymschoenen zijn niet verplicht, maar het is wel belangrijk om te weten dat sommige onderdelen prettiger te beoefenen zijn met gymschoenen (zoals muurklimmen en voetbal). Let wel: gladde zolen zijn gevaarlijk en zolen die afgeven op de zaalvloer mogen niet.