Outdoor watersportdag groepen 7.

Geplaatst op woensdag 4 maart 2015

Lelystad, maart 2015.

Geachte ouders/verzorgers,

De sportimpuls Lelystad watersportstad maakt het mogelijk dat groep 7 van de basisscholen in Lelystad, hun ouders en hun leerkrachten de komende jaar kennismaken met roeien, surfen en zeilen op het Bovenwater in Lelystad.

Surfschool Paradiso, Volans Rowing en Watersportvereniging het Bovenwater zullen in samenwerking met stichting school, de vakgroep bewegingsonderwijs en sportservice Flevoland watersportdagen voor leerlingen van het basisonderwijs in Lelystad en watersportdagen voor hun ouders en leerkrachten organiseren.

Over het project

Het project bestaan uit twee onderdelen: een indoorles en een outdoordag. De indoorles, is een gymles, waarin uw kind een unieke watersportbeleving zal krijgen. In de gymzaal is een parcours van verschillende stations opgebouwd. Bij ieder station wordt een watersportdiscipline gesimuleerd en geïntroduceerd. De dagen staan onder begeleiding van enthousiaste en  ervaren watersportinstructeurs, daarnaast zal een topwatersporter zijn verhaal komen vertellen.

De indoorles is een introductie op de outdoordag. Tijdens de outdoordag zal de klas, onder schooltijd en onder begeleiding van de leerkracht, naar het Bovenwater gaan om daar met de beginselen van het roeien, surfen en zeilen in aanraking te komen.

De Meander zal op 20 maart een indoorles krijgen en op 18 juni een outdoorles, tijdens de indoorles er wordt verwacht dat uw kind gymkleding meeneemt. De benodigdheden voor de outdoordag zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Wij hopen dat uw kind enthousiast wordt en dat hij/zij samen met u nader kennis wil maken met de watersportmogelijkheden in Lelystad. Uiteraard bieden onze verenigingen u ook graag de kans om samen met uw kind in te stappen. Dit doen zij middels een instuifdag op het Bovenwater, waar het hele gezin een dag kan komen zeilen, surfen en roeien.

Wij hopen hem/haar dan ook samen met u terug te zien bij één van onze verenigingen voor watersport in Lelystad.

Met vriendelijke groet,

Namens WV Bovenwater, Surfschool Paradiso en Volans Rowing

Eline Eussen

Projectleider, Sportimpuls: Lelystadwatersportstad